f   r   a   n  s   j   e   s   m  i   t   .   n   l

  b e e l d e n d   t e x t i e l

in witten... zacht... tactiel textiel... poëtisch... geef ik mijn verhaal vorm...verhaal ik in borduursel... zie schoonheid in verval... verbind gevonden delen en schep nieuwe vorm in pure materialen als wol en zijde, darm en versleten katoen, leer en metaal, been en gevonden thingies

versleten tijd

Tijd verstrijkt en staat stil. Hij tekent rimpels op mijn huid en vormt mijn lijf. Tijd, ik geef mijn wereld vorm. Tot deze vergaat en weer onderdeel wordt van nieuw en anders. Tijd.

hug me, knuffel mij

mensje 20200408-113043, we tonen graag het mooiste van onszelf...

project Kruithof

....een nieuwe vorm van samen...

de wachter

detail

expo Tiel , 75 jaar bevrijding mei 2020

Torens voor Vrede

 

self!

wie is hier de kapitein?  Ik!

little captain

mijn kleine leidraad voor dit jaar om me eraan te herinneren wie er nou eigenlijk aan het roer zit!

hybride

tegenwoordig kan alles, technisch gezien. Onderdelen kunnen vervangen worden bij mens, dier en plant. Nieuwe vormen, mogelijkheden. Ik kan kiezen en knoop van alles aan elkaar

verhaal van een dood vogeltje

er ligt een dood vogeltje. Het kan niet meer zingen, eieren leggen of broeden, niks....Het vertelt dat het er geweest is en er warmte in hem was. het vertelt van dood en leven, fragiel en sterk, van eindeloos en kort, van ineens en stil...

klik hier voor meer (nog in opbouw)

wanna be bird

ik zou wel graag een vogel worden......al begon ik als haas

world,my world

mijn werkkamer is vol witten, een schatkamer. Er komt een serie beeld tevoorschijn uit allerlei natuurlijke materialen als wol, katoen, zijde, darm, metaaldraad, leer. In technieken als haken, collage, vilten, naaien, borduren, knopen, vlechten en borduren. het wordt gecombineerd met bot, knopen, hout en beton. Mijn wereld komt tevoorschijn.

klik hier voor meer (nog in opbouw)

als landschappen

Doeken in groot formaat. Herinneringen in 'world, my world' . 'Als gedachten bloemen zijn is je hoofd een tuin'  en 'Landkaart van mijn brein'.

 

 

 

 

 

gewicht van de ziel

Een verhaal op internet over het gewicht van de ziel is een aanzet tot een hele rij wezentjes, allemaal met een eigen kwaliteit en ziel. Ze zijn gemaakt van wolvilt met borduursel en verder aangekleed met allerlei materialen als katoen, zijde, takjes, ijzerdraad en  gevonden voorwerpen. Het volledige verhaal over Duncan MacDougall staat op de volgende site-pagina.

vrijheidzitinjehoofd

Anderen kunnen verschrikkelijk kwetsen, je vrijheid op allerlei manieren inperken. Je dromen en gedachten kunnen ze echter nooit afpakken. Echte vrijheid zit in je hoofd.

 

 

 

 

 

bewegen & bewogen worden

De mens wil veel, verder, meer, sneller, is rusteloos. Leeft in de toekomst, morgen, volgend jaar. Totdat je stilstaat, soms gedwongen en ziet wat je allemaal al hebt. En dan ben je eigenlijk al waar je wilde zijn. Wieltjes en vleugels, snel, sneller, snelst.

 

 

erbarme dich

'Heb medelijden mijn God, omwille van mijn tranen. Zie toch, hart en ogen wenen bitter om U'.

 

 

 

 

borduursel

tekenen met een draadje. Het dunne vulpotlood is vervangen door een draadje naaigaren, in grijs.

 

 

 

 

 s c h i l d e r i j e n

Kleur in dunne laagjes over elkaar. Illustraties van het alledaagse en o zo belangrijke: verhalen delen, mooie momenten en de gekkigheid van mens en dier. Samen.